Berlinbesøk med Planavdelingen i KMD

Den 16. og 17. desember 2015 var Per Kåre Sky, som begynner som professor i jordskifte ved instituttet 1. januar 2016, og dosent Fredrik Holth på studietur til Berlin med Planavdelingen i KMD. Dette var også et arrangement i det pågående forskningsprosjektet EVA-plan.

Technische Universität utdanner blant annet planleggere. Formiddagen den 16. desember holdt Professor Dr. Christian V. Otto foredrag om den tyske plan- og bygningsloven. Det ble redegjort for den såkalte «byggeretten» som er beskyttet i den tyske forfatningen. Det ble også orientert om at mye av byggingen i Berlin skjer som fortetting, uten at det oppstilles krav til utarbeiding av reguleringsplan.

Etter lunsj ble Senat für Stadtentwiklung besøkt. Her ble bymodeller over Berlin vist frem. Med utgangspunkt i modellen ble det påpekt ulike rettslige problemstillinger som forvaltningen i Berlin står overfor i utviklingen av byen.

549

På kvelden deltok gruppen på et seminar på Humboldt universität. Temaet var de midlertidige bestemmelsene i den tyske plan- og bygningsloven, som er vedtatt for å skaffe boliger til asylsøker/flyktninger. Et på alle måter meget aktuelt tema også for den norske forvaltningen.

Den 17. desember besøkte gruppen Technishe Universität igjen. Her presenterte planleggerstudenter et prosjektarbeid knyttet til havneområdet i Hamburg. Her var det blitt arbeidet med prosjektering av et stadionanlegg. Studentene presenterte ulike aspekter ved planlegging, og det ble gode diskusjoner med studentene knyttet til rettslige problemstillinger ved planlegging i Tyskland og Norge.

576

Det ligger godt til rette for videre samarbeid på forvaltningsnivå, så vel som forskningsnivå.

Reklamer

Skriv kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s